VELKOMMEN TIL PROGRAM FOR STIGE Ø

Til Fjordens Dag på Stige Ø kan du opleve et væld af gratis aktiviteter med fokus på miljø og bæredygtighed og få inspiration til en lang række natur – og friluftsaktiviteter.

STIGE Ø

Tæt på byen og midt i naturen ligger Stige Ø. Den tidligere losseplads, er i dag omdannet til et skønt alsidigt naturområde med bølgende bakker og en fantastisk udsigt over fjorden. Her findes både legepladser, træningsbaner, ishus og meget mere. Til Fjordens Dag er det derfor en oplagt ramme når vi inviterer til en aktiv dag med fokus på miljø og bæredygtighed – og selvfølgelig en masse natur- og friluftsaktiviteter

PROGRAM

SEBASTIAN KLEIN SOLOSHOW
Forestillingen starter kl. 11.00
Sebastian Klein er kendt som en underholdende ekspert i natur og dyr. Oplev hans sjove soloshow for hele familien, som gennem grin og gøgl vil gøre os mere kloge på dyr og natur. Han tryllebinder alle med hjælp fra levende dyr, gøgl, dans og håbløse tryllenumre. Der er garanti for fabelagtig underholdning hele showet igennem, og både børn og voksne kan ikke undgå at vride sig af grin undervejs.
Arr.: Fjordens Dag

RUNDTUR I HESTEVOGN PÅ STIGE Ø
Kl. 10-16
Pris 25 kr. pr. tur

ODENSE ROKLUB
KOM TIL ÅBENT HUS KL. 10-16:
Kom og prøv en tur i en robåd. Alder: fra 8 år
Kanalvej 160, 5000 Odense C

AKTIVITETER

PRØV MOUNTAINBIKE
Mærk suset og glæden ved at køre mountainbike, sammen med teamet. Prøv teknikbanen eller kør på øens mountainbike spor.
Arr.: Ungdomscenter Højstrup, Ung Odense

PRØV KAJAK OG SUP
Få en tur på vandet på SUP eller i en sjov Sit-on-top kajak. Både for begyndere og øvede. Medbring evt. badetøj.
Arr.: Skibhusgården Natur- og friluftscenter

AKTIVITETER OM LIVET I SØERNE
Kig forbi og bliv klogere på søernes biologi, dyr, planter, vandkvalitet mv. Vi laver masser af små forsøg og sjove aktiviteter for hele familien. Kom helt tæt på dyrelivet med mikroskoper og stereolups. Hjælp desuden forskerne med at indsamle prøver fra søer i dit lokalområde.
Arr.: Søer i fritiden/ Biologisk Institut fra Syddansk Universitet

FLADBRØD PÅ BÅL OG SNITTEAKTIVITETER M.M.
Mød friluftsvejlederen og prøv en masse sjove aktiviteter. Bag fladbrød på bål, nyd en kop bålkaffe, prøv at snitte i træ. Tag på opdagelse i naturen – prøv naturbingo og find planter og dyr eller lyt og gå til et Natur-eventyr på Stige Ø. Og hør mere om den nye Friluftsvejlederuddannelse.
Arr.: Friluftsvejlederuddannelsen – UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole

KOM TÆT PÅ LIVET UNDER OVERFLADEN
Velkommen i krabbeværkstedet. Lav din egen krabbefiskestang og test den i fjorden. Smag en lækker krabbebisque med de nyfangede krabber i løbet af dagen, eller betragt dem i vores akvarie. du kan også selv lave din egen nøglering af naturmaterialer.
Arr.; Natur og Ungdom

SÆT DAGENS REKORD I RONING
Ro 200 meter på et ergometer (romaskine), og måske få dagens rekord. Hvis man samtidig kigger ud på vandet, får man næsten fornemmelsen af at være i en robåd. En rigtig rotur kan du også få i dag ved at besøge selve roklubben eller book en prøvetræning. Se mere under besøgssteder.
Arr.: Odense Roklub

KAN DU FINDE VEJ I NATUREN?
Tag på en sjov tur ud i naturen. Prøv at finde poster, som står rundt om på Stige Ø, ud fra et kort. Der kan løbes, eller man kan blot gå en tur med kortet. Alle aldre kan deltage.
Arr.: Odense Orienteringsklub

QUIZ OM FJORDMILJØET OG VIND
Fjordmiljøet har det ikke godt. Prøv vores quiz spil med præmier og test din viden om Odense Fjord og kvælstofbalancen, som er helt gal. Hør også mere om hvor skadeligt industrielt fiskeri som bundtrawl og havbrug er for havmiljøet.
Arr.: Dyrenes alliance

SMAGSPRØVER PÅ HONNING
Se bierne helt tæt på og hør om biernes vigtige rolle som bestøver i naturen og vigtigheden af at passe på både bier og insekter. Få en smagsprøve på honningen. Du kan også få lidt bivoks i hænderne og se, hvordan det kan formes.
Arr.: De Fynske Bivenner

PRØV EN KLIMAQUIZ OG SMAGSPRØVER
Betyder vandmiljøet i Odense Fjord noget for sult i Afrika? Vi fokuserer på sammenhængen mellem uligheden i verden og klimaforandringerne. Få smagsprøver på bæredygtige fødevarer og test din viden i vores spændende quiz, hvor du kan vinde en bæredygtig middag for to.
Arr.: Mellemfolkeligt samvirke/Kafé Kloden

DIT C02 REGNSKAB OG GRØNNERE HVERDAG
Kom ind i vores regnemaskine og beregn, hvor meget CO2 du udleder i hverdagen på transport, måltider og forbrug.
Bliv klogere på forskellige madvarers udledning af CO2, og få inspiration til klimavenlige hverdagsretter, tips og tricks til en grønnere transport – og prøv en el-ladcykel.
Eller slå jer ned ved vores klippe-klistre-bord, hvor børn og voksne har mulighed for at være kreative.
Prøv også vores klimaquiz, hvor der er mulighed for at vinde fine præmier.
Arr.: Klima- og Miljøforvaltningen Odense Kommune

SKAB NYT AF PLASTAFFALD
Prøv vores mobile laboratorium Plast lab on wheels, hvor du kan omdanne værdiløst plastaffald til brugbare råstoffer og nye produkter. Prøv hele processen fra skrald til nyt med forskellige maskiner fra shredder, extruder til 3D printer m.fl.
Arr.: Halm-huset/UngOdense

LAV ECOPRINT PLANTETRYK
Find planter på Stige Ø, og lav Ecoprint også kaldet bladtryk på stof eller papir. Od lav produkter, såsom æsker, smykker, badges eller tasker af de trykte materialer.
Arr.: Ungdomscenter Højstrup, Ung Odense

VÆRKSTEDET – GRATIS REPARATION
Reparer dine defekte ejendele i stedet for at smide dem ud! Vi genopliver din mobiloplader, syr flængen i din skjorte eller får din gamle brødrister til at riste igen. Og al hjælp er gratis! Ting kan også få et nyt liv ved at genbruge eller upcycle. Vi er en frivillig forening og passioneret for bæredygtighed og retten til at reparere.
Arr.: Repair Cafe

UPCYCLING – SKAB GULD AF SKRALD
Kom forbi vores campingvogn og byg nyt af gammelt. Lav en blyantsholder, en uro eller måske en raket. Det er kun fantasien der sætter grænser. Vi har vognen fyldt med rest og bi – produkter, der skal få et nyt liv.
Arr.: Tingcentralen

PRØV RØGDYKKERBANEN
Eller skyd til måls med brandsprøjter og dyst i memoryspil. mød beredskabet og deres juniorkorps, og hør mere om borgerberedskabet, vores miljøarbejde og frivillighed.
Arr.: Beredskab Fyn og deres Ungdomskorps

KLIMA I HVERDAGEN
Kom og prøv vores samtalekort om klima og bliv inspireret til, hvad du som privatperson kan gøre for at hjælpe klimaet i din hverdag.
Arr.: Den grønne ungdomsbevægelse Odense

FÅ ET PENDLERCHECK
Oplev en el-bus indefra og få gode råd og hjælp til at benytte kollektiv transport på Fyn.
Arr.: FynBus

VERDENSMÅL – HÅB OG HANDLING
Skal vi nå at opfylde Verdensmålene – og det skal vi – kræver det handling for alle. Og verden er bedre, end vi tror. På mange områder går det fremad og handling hjælper. Kom og få inspiration og motivation til at gøre en forskel, der nytter i hverdagen. Vi kan skabe en bedre verden, hvis vi ønsker det.
Arr.: Verdensmålsambassadørerne/Verdens Bedste Nyheder

VANDMILJØ I FJORDEN
Odense Fjord og andre danske fjorde har det ikke godt. Med plancher, fotos og film viser vi livet under havoverfladen, og hvordan fuglene ser det oppe fra. Alt det smukke er nu forsvundet og tilbage er et dødt vandmiljø. Men film og fotos viser omvendt også, hvordan fjorden skal se ud, når forureningen ophører, og livet kan vende tilbage.
Arr.: Miljøbevægelsen NOAH

QUIZ OM HAVMILJØ MED PRÆMIER
Vi sætter fokus på havmiljø og rent drikkevand – prøv vores quiz og konkurrence med præmier. Kom og få en snak om vores arbejde, og hvad du selv kan bidrage til.
Arr.: Danmarks Naturfredningsforening Odense Ung

LAV KREATIV UPCYCLING
af f.eks. gamle t-shirts. Fold og dekorer din helt personlige batteriboks, eller lav en uro af gamle bøger.
Hør mere om vores lokale fællesskab for familier og naboer, der ønsker at leve mere bæredygtigt med vilde haver og mere dele- og bytteøkonomi. I Odense mødes vi bl.a. om grønne fællesmiddage, havevandringer og frøbytte.
Arr.: Grønne nabofællesskaber Odense

MILJØ-QUIZ OG FYNSKE ÆBLER
Prøv vores miljø-quiz om hvorfor vand er vigtigt og hvordan kan man beskytte det. Få et dejligt fynsk æble i hånden mens du gætter løs.
Arr.: Alternativet Fyn

AFFALDSSORTERING OG GENBRUG
Besøg Odense Renovations stand og bliv klogere på genbrug, sortering og affaldsminimering. Prøv vores sorteringsspil og se, om du kan blive mester i sortering.
Arr.: Odense Renovation

PRØV SOFTBALL
Kom og prøv at slå til en softball i vores sjove batter bur, eller se om du kan gribe en softball med handske på.
Arr.: Odense Giants Softball Klub

ANSIGTSMALING OG FLØDEBOLLEMASKINE
Prøv en masse sjove aktiviteter som dåsekast, flødebollemaskine, ansigtsmaling, kreative aktiviteter og spil. Og hør mere om vores arbejde med omsorg og sundhed.
Arr.: Omsorg og sundhed FGU Fyn

GRAFISK WORKSHOP
Kom og lav linoliumstryk. Bliv inspireret af naturen på Stige Ø og lav dit eget lille kunstværk, som du kan få med hjem og hænge op. Kunstner Gitte Skovmand står klar til at hjælpe.
Arr.: Gitte Skovmand /UNG-Odense

OPLEV KUNSTVÆRKERNE PÅ STIGE Ø
Udstillingen Harbour Art Walk forener kunst og natur i de skønne omgivelser på Stige Ø. Oplev kunstværker rundt om på Stige Ø skabt af lokale kunstnere. Udstillingen fejrer i år 5-års jubilæum. Så tag et kort og gå en tur på Øen og få en på opleveren. Det kan anbefales.
Årets udstillere er: Sunna Ósk Þorvaldsdóttir, Alexander Sokolovs, Dylan Cawthorne, Hans Christian Arnklit og Tim Munk, Hans Kristian Hannibal-Bach, Holger Klintholm og Henrik Noer, Karsten Nymand, Niels-Erik H. V. Øhlenschlæger, Inger Birkestrøm Juul, Eddie Mochia, Dan Eskekilde i samarbejde med HJHansen Recycling Group, Ungdomscenter Sydvest, Ungdomscenter Højstrup.
Arr.: Harbour Art Walk

MUSIK PÅ PLADSEN
Kl. 12-13.30
Jonas Hammer tager guitaren med spreder musikalsk stemning på pladsen. Jonas konservatorieuddannet artist og sangskriver samt aktuel med gruppen “Tiger på spring”
Arr.: Fjordens Dag

 

 

ODENSE ROKLUB
KOM TIL ÅBENT HUS KL. 10-16:
Kom og prøv en tur i en robåd. Alder: fra 8 år
Kanalvej 160, 5000 Odense C

Se mere under Udflugtsmål og besøgssteder

HJEMMELAVET IS OG TOAST
Nyd en vaffel med lækker hjemmelavet is, belgiske vafler, softice, toast og pølsehorn. Kølige drikke som iskaffe, milkshake, affogato, sodavand og vand.
Arr.: Ishuset Stige Ø

LOUI’S BURGERS
serverer saftige burgers med oksebøf, fried chicken eller vegetar med halloumi. Nuggets. Sodavand, Cocio og vand.
Arr.: Lovely Loui

KAFFEVOGN
Stort udvalg af lækker specialkaffe, the og varm kakao med flødeskum. ENDELIG TEKST MANGLER!!!!
Arr.: Små Stjernestunder

PEDRO’S FOODTRUCK
serverer lækre burgere, veggieburger og forskellige stegte kartofler samt kolde drikke, øl og vin.
Arr.: Pedro’s Grill & Veggies

FYLDTE PANDEKAGER
Vi tilbyder både de salte og søde pandekager med lækkert fyld. Så der er både til den store og lille sult
Danmarks første pandekagevogn med økologisk spisemærke, SØLV 60%-90% økologi
Arr.: GOPA.CLUB

SEJLADS MED MF FÆRGEHANS
Kl. 10-16 sejlads mellem Stige og Bogø (Stige Ø) efter behov. Cykler medtages. Prøv Danmarks mindste færge, der sejler den kulturhistoriske gamle rute over Odense Kanal fra Stige til Bågø. Aflyses ved dårligt vejr.
Voksne 20 kr. / børn gratis.
Arr.: Færgehans’s Venner