PLAKATKONKURRENCE 2024

Deltag i årets plakatkonkurrence om at designe plakaten til Fjordens Dag 2024. Der er 10.000 kr. i præmie til vinderplakaten, som desuden vil blive brugt som profilbillede i al vores markedsføring. 

DESIGN ÅRETS PLAKAT TIL FJORDENS DAG

Traditionen med at lave plakater blev indledt i 1994. I begyndelsen blev årets plakat lavet af en særligt udpeget kunstner; siden blev denne fremgangsmåde ændret til en plakatkonkurrence, hvor alle – også du – kan være med hvert år.

I lighed med tidligere år, afholdes der i 2024 en offentlig plakatkonkurrence for at finde motivet til årets plakat for Fjordens Dag.
Vinderen af konkurrencen vælges af borgmestrene i Odense, Kerteminde og Nordfyns kommune, som bliver assisteret af repræsentanter fra Fyens Stiftstidende og Fjordens Dag.

Vinderplakaten vil blive anvendt som en del af markedsføringen og i forskellige formater. Det vindende motiv vil også indgå som en del af forsiden på programmet for Fjordens Dag, der bliver udgivet i Fyens Stiftstidende og uddelt i de 3 kommuner.

Vinderplakaten præmieres med 10.000 kr.

SE ALLE KONKURRENCEBETINGELSERNE NEDENFOR

Årets vinderplakat Fjordens Dag 2023. Borgmestre Peter Rahbæk Juel, Kasper Ejsing Olesen og Mette Landtved-Holm samt chefredaktør ved Fyens Stiftstidende Poul Kjærgaard og Tine Jørgensen fra Fjordens Dag, der holder vinderplakaten
Udvægelse af vinderplakat, de tre borgmestre og chefredaktøren

KONKURRENCEBETINGELSER

Fjordens Dag bygger på fokusområderne natur, miljø, kulturhistorie og sundhed. Plakatens motiv skal hente inspiration i ét eller flere af de fire fokusområder. Til de ovenstående områder kan der eksempelvis knyttes følgende:
Natur, friluftsliv, bæredygtighed, livet ved fjorden, biodiversitet, motion og aktiviteter i naturen, historien, geologi, fødevarer, genbrug, up-cycling. Det er nogle af de ord og begreber, der kan sættes på de 4 hovedtemaer. Det er en aktiv dag for hele familien ved Odense Fjord. Tænk desuden på at plakaten tydeligt skal signalere Fjordens Dag også set lidt på afstand. Tænk på at den skal skabe blikfang – også på afstand.

NEDENSTÅENDE FORMALIA FOR MALERI OG GRAFIK SKAL FØLGES:

Vinderplakaten bliver trykt i formatet 70 x 50 cm højformat. Desuden vil vindermotivet blive brugt som en del af programforside samt andre PR materialer.

MALERI
Farvevalget er frit, da originalen vil blive overført via fotografi. Dog skal man sørge for at farverne ikke bliver for transparente dette gør sig især gældende ved akvarel.

Motivet skal derfor være 70×50 cm højformat (eller proportionalt tilsvarende dog min. 35×25 cm).  Det vil være en fordel at undgå vigtige motivelementer ved kanterne, da der her skal kunne beskæres og indlægges tekst.

Ved maleri må der ikke sættes overskrift på, dog skal der gøres plads til, at vi kan gøre det grafisk. Der skal være plads til en titel, dato og evt. sponsorer i bunden af plakaten. Se tidligere plakater i bunden af denne side. 

GRAFISK DESIGN

Eneste tekst der skal påsættes ved grafik er: Fjordens Dag 8. september 2024. Der skal desuden være lidt plads i bunden til at nævne sponsorer/samarbejdspartnere. Formatet der indsendes skal enten være JPG eller PDF med en opløsning på 250-300 dpi ved 100% størrelse og have målene 70×50 cm. Filen sendes som en vedhæftet fil pr. mail det vil sige at den ikke må sættes ind i mailens tekst felt. Vi downloader ikke fra diverse fildelings-tjenester. Ved PDF skal der gives rettigheder til redigering og printning.

Vinderen skal kunne kunne eftersende den originale fil, og vi forbeholder os ret til at tilpasse designet til forskellige formater (til flyers, posters m.m.) og bruge delelementer i markedsføringen. Originalen skal derfor kunne redigeres i Adobe Indesign eller Illustrator.

DEADLINE FOR INDSENDELSE AF PLAKATFORSLAG ER
DEN 1. MAJ 2024 KL. 12:00

Sammen med det indsendte forslag, skal der medsendes navn tlf. nr. og adresse.
Grafik indsendes på mail til adresse i linket

Fysiske malerier afleveres på Fjordens Dags sekretariat på Skibhusgården – Natur og Friluftscenter, Skibhusvej 388, 5000 Odense C (åbent mandag til fredag kl. 8-12 ). Hvis fysiske værker ønskes retur skal de være afhentet i sekretariatet senest 2. oktober 2024, hvis man vil være sikker på at få det tilbage.

Vinderen bliver kontaktet pr. tlf., når dommerkomiteen har fundet en vinder ultimo maj, samt bliver offentliggjort på hjemmesiden og Facebook/Instagram. Vi skriver ikke til resterende deltagere, så hold selv øje med vores sider. 

På selve Fjordens Dag, søndag d. 8. september 2024, udstilles vinderplakaten og et bredt udsnit af de øvrige plakater på ét af aktivitetsstederne. Samme sted overrækkes desuden præmien på kr. 10.000. Her forventes det at vinderen deltager.

Hvis du har yderligere spørgsmål, kan du kontakte sekretariatet for Fjordens Dag på tlf. 63 75 68 08 eller på mail via linket
Vi glæder os til at se dit bidrag. 

VINDERPLAKAT 2023

Vinderplakat til Fjordens Dag 2023 er designet af Camilla Lüders Weile fra Vanløse. Det var et enigt dommerpanel bestående af borgmestrene fra de tre fjordkommuner Peter Rahbæk Juel, Kasper Ejsing Olesen og Mette Lantved-Holm samt Poul Kjærgaard, chefredaktør på Jysk Fyens Stiftstidende, der valgte plakaten blandt 134 spændende forslag. Der var rigtig mange gode plakater, og det var svært at vælge –Der blev lagt vægt på at motivet afspejler Odense Fjord med det genkendelige fyrtårn på Enebærodde, og så signalerer motivet en aktiv dag og kærligheden til fjorden/naturen.
Camilla er Production Designer og arbejder med film og teater.
Camilla fik overrakt præmien på 10.000 kr. til Fjordens Dag ved Boels Bro 10. september 2023.
Vinderplakat Fjordens Dag 2023 designet af Camilla Lüders Weile