PLAKATKONKURRENCE 2023

Deltag i årets plakatkonkurrence om at designe plakaten til Fjordens Dag 2023. Der er 10.000 kr. i præmie til vinderplakaten, som desuden vil blive brugt som profilbillede i al vores markedsføring. 

DESIGN ÅRETS PLAKAT TIL FJORDENS DAG

Traditionen med at lave plakater blev indledt i 1994. I begyndelsen blev årets plakat lavet af en særligt udpeget kunstner; siden blev denne fremgangsmåde ændret til en plakatkonkurrence, hvor alle – også du – kan være med hvert år.

I lighed med tidligere år, afholdes der i 2023 en offentlig plakatkonkurrence for at finde motivet til årets plakat for Fjordens Dag.
Vinderen af konkurrencen vælges af borgmestrene i Odense, Kerteminde og Nordfyns kommune, som bliver assisteret af repræsentanter fra Fyens Stiftstidende og Fjordens Dag.

Vinderplakaten vil blive anvendt som en del af markedsføringen og i forskellige formater. Det vindende motiv vil også indgå som en del af forsiden på programmet for Fjordens Dag, der bliver udgivet i Fyens Stiftstidende og uddelt i de 3 kommuner.

Vinderplakaten præmieres med 10.000 kr.

SE ALLE KONKURRENCEBETINGELSERNE NEDENFOR

Borgmestrene fra Nordfyns-, Kerteminde og Odense Kommune samt tidl. redaktør på Ugeavisen Odense sammen med Tine Jørgensen fra Fjordens Dag med vinderplakaten 2022. Fra venstre: Jan Bonde, Morten Andersen, Tine Jørgensen, Kasper Ejsing Olesen og Peter Rahbæk Juel.
Borgmestrene fra Nordfyns-, Kerteminde og Odense Kommune samt Chefredaktør på Fyens Stiftstidende Poul Kjærgaard  udvælger vinderplakaten 2021. Fra venstre: Morten Andersen, Kasper Ejsing Olesen Poul Kjærgaard og Peter Rahbæk Juel.

KONKURRENCEBETINGELSER

Fjordens Dag bygger på fokusområderne natur, miljø, kulturhistorie og sundhed. Plakatens motiv skal hente inspiration i ét eller flere af de fire fokusområder. Til de ovenstående områder kan der eksempelvis knyttes følgende:
Natur, friluftsliv, bæredygtighed, livet ved fjorden, biodiversitet, motion og aktiviteter i naturen, historien, geologi, fødevarer, genbrug, up-cycling. Det er nogle af de ord og begreber, der kan sættes på de 4 hovedtemaer. Det er en aktiv dag for hele familien ved Odense Fjord. Tænk desuden på at plakaten tydeligt skal signalere Fjordens Dag også set lidt på afstand. 

NEDENSTÅENDE FORMALIA FOR MALERI OG GRAFIK SKAL FØLGES:

MALERI
Farvevalget er frit, da originalen vil blive overført via fotografi. Dog skal man sørge for at farverne ikke bliver for transparente dette gør sig især gældende ved akvarel.

Ved maleri må der ikke sættes overskrift på, dog skal der gøres plads til, at vi kan gøre det grafisk. Der skal være plads til en titel, dato og evt. sponsorer i bunden af plakaten. Se tidligere plakater i bunden af denne side. 
Vinderplakaten bliver trykt i et opretstående format på 70 x 50 cm højformat. Motivet skal derfor være i forholdet 7:5. Desuden vil vindermotivet blive brugt som en del af programforside samt andre PR materialer. Det vil være en fordel at undgå vigtige motivelementer ved kanterne, da der her skal kunne beskæres og indlægges tekst

GRAFISK DESIGN

Eneste tekst der skal påsættes ved grafik er: Fjordens Dag 10. september 2023. Der skal desuden være lidt plads i bunden til at nævne sponsorer/samarbejdspartnere. Formatet skal enten være JPEG eller PDF med en opløsning på 250-300 dpi ved 100% størrelse og have målene 70×50 cm. Filen sendes som en vedhæftet fil pr. mail det vil sige at den ikke må sættes ind i mailens tekst felt. Vi downloader ikke fra diverse fildelings-tjenester. Ved PDF skal der gives rettigheder til redigering og printning. Den originale fil skal kunne eftersendes, og vi forbeholder os ret til at tilpasse designet til forskellige formater.

DEADLINE FOR INDSENDELSE AF PLAKATFORSLAG ER
DEN 1. MAJ 2023 KL. 12:00

Sammen med det indsendte forslag, skal der medsendes navn tlf. nr. og adresse.
Grafik indsendes på mail til adresse i linket

Fysiske malerier afleveres på Fjordens Dags sekretariat på Skibhusgården – Natur og Friluftscenter, Skibhusvej 388, 5000 Odense C. Hvis fysiske værker ønskes retur skal de være afhentet i sekretariatet senest 2. oktober 2023, hvis man vil være sikker på at få det tilbage.

Vinderen bliver kontaktet pr. tlf. når dommerkomiteen har fundet en vinder ultimo maj, samt bliver offentliggjort på hjemmesiden og Facebook/Instagram. Vi skriver ikke til resterende deltagere, så hold selv øje med vores sider.

På selve Fjordens Dag, søndag d. 10. september 2023, udstilles vinderplakaten og et bredt udsnit af de øvrige plakater på ét af aktivitetsstederne. Samme sted overrækkes desuden præmien på kr. 10.000. Her forventes det at vinderen deltager.

Hvis du har yderligere spørgsmål, kan du kontakte sekretariatet for Fjordens Dag på tlf. 63 75 68 08 eller på mail via linket
Vi glæder os til at se dit bidrag.

VINDERPLAKAT 2022

Vinderplakat til Fjordens Dag 2022 er designet af Josefine Lilja fra Middelfart. Det var et enigt dommerpanel bestående af borgmestrene fra de tre fjordkommuner Peter Rahbæk Juel, Kasper Ejsing Olesen og Morten Andersen samt Jan Bonde, redaktionschef på Jysk Fynske Medier, der valgte plakaten blandt 122 spændende forslag. Der var rigtig mange gode plakater, og det var svært at vælge – men der blev lagt vægt på blikfanget i plakaten og det finurlige i perspektivet på motivet. Og så støtter det op om vores fælles fokus på at forbedre miljøet og få mere liv i fjorden.
Josefine er mediegrafikerelev ved Odense Bibliotek og Borgerservice og har fortalt os at
“Inspirationen til plakaten kommer fra de gange, jeg, både som spejder og til naturens dag, har været ude og kigge i undervandskikkert, og har oplevet Lillebælt under overfladen.”
Josefine fik overrakt præmien på 10.000 kr. til Fjordens Dag ved Boels Bro 11. september 2022.
Vinder af Fjordens Dag plakatkonkurrence 2022 _Josefine Lilja fra Middelfart