FJORDENS DAG

er et af Danmarks største naturarrangementer. Det finder sted hvert år den anden søndag i september.

Den første Fjordens Dag fandt sted i 1991 omkring Odense Fjord. Siden voksede arrangementet, der kom flere aktivitetssteder til og dagen omfatter nu også Kerteminde Fjord.

I Fjordens Dag deltager en lang række institutioner, foreninger, skoler, firmaer og private grupper, som alle kan tilbyde en oplevelse, der involverer natur, friluftsliv, miljø, kultur eller sundhed. Du kan opleve dem ved aktivitetsstederne rundt om begge fjorde.

[postgallery_grid id=”grid_show1″ data_source=”data-4″ slidesetid=”Show1″ content_type=”image” columns=”4″ width=”500″ imageeffect=”reflection” imgwidth=”200″ imgheight=”150″ lightbox=”yes”][styledbox type=”information”]

Fjordens Dag bliver til i et bredt samarbejde mellem Kerteminde, Nordfyns, Odense Kommuner samt Fyns Statsskovdistrikt og over 150 institutioner og foreninger. Økonomisk støttes dagen af de involverede kommuner og en række lokale og nationale sponsorer.

Ideen bag Fjordens Dag har bredt sig som ringe i vandet. Mange steder i både Danmark og udlandet afholdes lignende arrangementer bl.a. Naturens Dag og EcoDance i Rusland.

[/styledbox]
[imageeffect image=”4270″ type=”reflection” width=”500″]

NATUR & FRILUFTSLIV
Et kernepunkt for Fjordens Dag, og det er i fokus ved alle arrangementer både på, i, ved og under vandet ved fjordene.

KULTUR & HISTORIE
Fortidens spor og nutidens kultur er også vigtige omdrejningspunkter for Fjordens Dag.
Sammen med frivillige lokalhistoriske foreninger, formidles en aktiv og levende historiefortælling.

MILJØ & BÆREDYGTIGHED
Fjordens Dag stræber efter at være en aktiv medspiller i oplysning og viden om miljøets fremtid. Marius Pedersen, Fynsværket og Odense Renovation er alle virksomheder der ser affald som en ressource, de deltager som aktører på Fjordens Dag.

MOTION & SUNDHED
Siden 2004, har Fjordens Dag sat den sunde livsstil på dagsordenen, som en del af vores naturbrug. Her arbejdes for et mere aktivt liv i fjordområderne, som kan støtte en sundere livsstil, både fysisk og psykisk.