Denne knap åbner en Modal. Husk at rulle ned og klikke relevant modal af nederst på siden. Modaler kan indstilles til hvordan den skal vises under Easy Modal.
Se kode ved at skifte til Tekstvisning i editor
Tekstlink til Hybenrose
Denne knap åbner en Modal. Husk at rulle ned og klikke relevant modal af nederst på siden. Modaler kan indstilles til hvordan den skal vises under Easy Modal.
Se kode ved at skifte til Tekstvisning i editor
Tekstlink til Hybenrose
shortcode modal knap hvor der kan skiftes farve
Det er almindelig kendt, at man bruger egetræsfade til lagring af cognac og whisky.Det var med det in mente, at inspirationen til denne ’fattigmandscognac’ opstod. Tilsæt gerne lidt krydderier og afrund smagen ved at tilsætte svesker.
Kom de hele agern med skaldele i et patentglas sammen med svesker og evt. ekstra krydderier. Hæld vodka over og lad det trække i mindst 6 måneder og gerne længere.Gem gerne cognacen i flere år. Smag på den undervejs – det er et privilegium, man skal udnytte til fulde. Filtrer cognacen, når smagen er lige til herreværelset. Giver en smukt mørkebrun, afrundet, krydret cognac. Opskriften bragt med tilladelse fra Anette Eckmann – forfatter til “Naturens Spisekammer“, Politikens Forlag Plantebeskrivelse
Kogelage:
Dip:
Creme fraiche & kapers
Hornfiskefiletterne skæres i 5-6 cm. brede stykker og rulles om lidt persille og salt. De holdes sammen med kødnåle eller tandstikkere.
Kogelagen koges sammen og fiskerullerne lægges i, derefter står fisken i ca. 10 min.
Fisken tages op og afkøles og lagen sies. Husblassen udblødes og lagen opvarmes. Den afdryppede husblas smeltes heri. Fiskestykkerne fordeles i en randform og imellem dem lægges blomster af gederams. Den lunkne lage hældes over og randen stilles i køleskab til den er stiv. Randen vendes ud på et fad, og serveres med en dip af creme fraiche og lidt kapers. Der pyntes med friske blomster af gederams.
Kilde: ”Blomster på menuen” af Anemette Olesen
Plantebeskrivelse
med havtorn, appelsin og kandiserede
græskarkerner
Pandekager
1 dl hvedemel
1 knsp. salt
2 æg
2½ dl letmælk
15 g smør
¼ vaniljestang
Sovs
2 appelsiner
50 g hakkede mandler
1 dl sød havtornsaft (fås i helsekostforretninger
og Meyers Deli)
Pisk mel, salt, vaniljekorn, æg og mælk sammen.Smelt smørret i en lille gryde, og hæld det varme smør i pandekagedejen under piskning, så dejen bliver helt blank og glat. Lad dejen hvile i køleskabet i 1 time.
Bag pandekagerne på en varm pande –der er smør i dejen, men alt efter hvilken pande du bruger, og hvor mættet den er af fedtstof, kan det være nødvendigt at komme lidt smør på under pandekagebagningen.
Lav 8 til 10 pandekager af dejen.Tag pandekagerne af panden, og fold dem to gange, så de bliver formet som en trekant.Kom appelsinsaft og lidt fint revet appelsinskal i en pande sammen med mandler og havtornsaft. Bring saften i kog, og lad den koge i 2-3 min., til den begynder at få sirupskonsistens.
Kom pandekagerne på et fad og overhæld dem med den varme sirup. Server de lune pandekager drysset med de kandiserede græskarkerner og evt. en godvaniljeis(se side 496) eller lidt letpisket fløde.
Opskriften er fra Naturalmanak af Claus Meyer, der er givet tilladelse til brug af opskriften fra forfatteren.Bogen kan erhverves gennem forlaget Lindhardt&Ringhof. Plantefortælling.